poniedziałek, 25 marca 2013

jajka faszerowane wędzonym łososiem


Pyszne nie tylko na śniadanie wielkanocne :)

Składniki:

  • 8 ugotowanych na twardo jaj
  • 4 plastry wędzonego łososia
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1 szalotka, drobno posiekana
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej w proszku
  • sól
  • pieprz
  • 3-4 łyżeczki kawioru




Jajka przekrójcie na pół, wyjmijcie delikatnie żółtka, które wrzućcie do malaksera. Dodajcie pozostałe składniki i zmiksujcie na gładką masę. Gotowym farszem napełnijcie jajka, udekorujcie kawiorem. Smacznego!



2 komentarze:

  1. bardzo eleganckie i świetne zdjęcia, dziękujemy za jedno z nich! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za miłe słowa, staram się, staram :) Pozdrawiamy!

    OdpowiedzUsuń